Indvielse af Sønderbro Frugthave udskudt

Skrevet den 13 Jan, 2021

Indvielse af Sønderbro Frugthave udskudt

Frugtpressegruppen har desværre set sig nødsaget til at udskyde indvielsen af Sønderbro Frugthave, der oprindeligt skulle have fundet sted den 16. december.

Størstedelen af papirarbejdet og tilladelserne lå ellers klar den dag, men så bad kommunen om en jordbundsprøve for at få jorden tjekket for forurening og tungmetaller. Prøven er taget, og p.t. afventer vi svar fra Københavns Kommunes Jord og Grundvand.

Prøverne vil sandsynligvis indikere, at det vil være muligt at etablere Frugthaven i 2021, selvom der er almindelig forurening på arealet. Vi forventer at få endelig tilladelse til etablering af Frugthaven i løbet af februar/marts, hvorpå planterne vil komme i jorden.

Bevillingen fra Amager Vest Lokaludvalg dækker indkøb og plantning af 387 frugttræer og buske, primært gamle danske sorter af æbler, pærer, blommer, kirsebær, ribs, solbær, stikkelsbær m.m.

Gruppen har netop ansøgt om en tillægsbevilling, så der kan opsættes et hegn, der kan beskytte de nye planter mod rådyr.

Frugthaven kommer til at ligge på et areal, hvor der i dag er græsplæne. Derfor vil tilplantningen øge biodiversiteten til gavn for hele nærområdet samt optage mere CO2.

I stedet for den aflyste indvielse planlægger vi en Blomsterfestival i april 2021 for at markere åbningen af Sønderbro Frugthave. Deltagerantallet vil afhænge af coronasituationen. Den lokale presse vil blive inviteret.

Vi arbejder videre med Københavns Kommune. I får mere information, når det foreligger.

Tovholder for Frugtpressegruppen
Erik, have 129